Email Us I   Connect With Us
        

Nakon 20 godina dramsko-muzičkog stvaralaštva za decu (13 god. pod imenom «Čarolija»), preko 6.000 odigranih predstava i koncerata na teritoriji svih ex Yu republika (turneje, festivali, koncerti, gostovanja), mnogobrojnih nastupa na dobrotvornim dečjim manifestacijama i mnogim televizijskim i radijskim emisijama dečjeg karaktera, autorsko-izvođački tim ovog studija dobro je poznat dečjoj publici:

Predstave
Predstave Kreativnog studija «Čarolija» su koncipirane na punom kontaktu sa decom, u formi kraćih, interaktivnih mjuzikla, sa naglašenom poentom, zabavnog sadržaja, duhovite, maštovite, sa mnoštvom edukativnih elemenata i svedenom scenografijom koja ne umanjuje dečju kreativnu sposobnost učestvovanja u priči.

Priče se provlače kroz tipično detinjstvo današnjih mališana, kroz sve etape njihovog odrastanja - sve strahove, uspehe, padove, dileme, ljubavi i ostalo, uz naglašenu ulogu mašte, a kroz formu bajke.

Autorski tekstovi i interesantna kostimografska i mizanscenska rešenja, takođe, karakterišu rad ove trupe, kao i visoke ocene pedagoških, psiholoških i lingvističkih timova, kako osnovno-školskih, tako i predškolskih ustanova.
 

 

Muzika za decu
U toku višedecenijskog rada nastao je zavidan broj dečjih pesama visokog umetničkog i edukativnog kvaliteta.

Jedan deo muzičkih numera zaživeo je na albumu «Palčić» '92 god. (Izdavač ZMEX) i na albumu «Drugarstvo» '98 (nije izdat).

Album «GORE – DOLE» '07 god.,(Izdavač «Vojvodina music») sa 15 originalnih kompozicija i tekstova prilagođenih modernom dečjem ukusu i njihovim aktuelnim potrebama i interesovanjima je najnovije muzičko čedo ovog studija.
Video spot za naslovnu numeru «Gore-dole» (u samostalnoj produkciji) je u julu mesecu 2008.god. počeo da se emituje na nekoliko TV stanica: RTS, RTV, Kanal D, TV Fox, Super TV, TV5 i NTV Niš, TV Kronik Valjevo, TV Panonija, Kanal 9...

Izuzetno bitan deo stvaralaštva "Čarolije" je, svakako, rad sa malim interpretatorima i saradnja sa dečjim horovima. Ta saradnja je urodila brojnim nagradama na dečjim  muzičkim festivalima u zemlji i brojnim nastupima na raznim dečjim muzičkim manifestacijama, televizijskim emisijama i takmičenjima ( izbor predstavnika za Dečji Eurosong, festival "Zlatno zvonce", Internacionalni dečji muzički festival Užice...)

 

Voditeljski nastupi
«Čarolija» ima značajno voditeljsko iskustvo kako javnih manifestacija: Zmajeve dečje igre, Sneškograd, Festival Zlatno Zvonce, Festival monodrame za decu, Festival vina, Festival meda, Susreti škola..., tako i voditeljstva u medijima (Radio 021, Radio 5, TV Panonija).

Pedagoški rad
Početkom '90-tih godina, članovi ovog tima su vodili dramski studio za decu osnovno-školskog uzrasta u oviru Dečjeg kulturnog centra u Novom Sadu, zatim, dečji dramski studio za srpsku populaciju u okviru Centra za kulturu «Vuk Karadžić» u Đakovici na Kosovu '95/96., a pedagoški rad je nastavljen u saradnji sa OŠ «J.J.Zmaj» i «S.Marinković» 2005.god.

Dramska grupa  OŠ «J.J.Zmaj» je sa predstavom «Čarobna česma» ostvarila značajne uspehe na gradskim i pokrajinskim takmičenjima (1. mesto «Zvezde školske pozornice ' glumci», Novi Sad 2005.god; 1. nagrada publike za predstavu  i 1.nagrada dečjeg žirija za glavnu ulogu, «49.Majski susreti» Inđija 2006.god., 2. mesto «Zvezde školske pozornice ' glumci», Novi Sad 2008.god). Dramska grupa  OŠ «S.Marinković» je sa predstavom «Iscepana bajka» osvojila 1. mesto «Zvezde školske pozornice ' glumci», Novi Sad 2008.god.

Početkom školske 2011/2012. god. planira se otvaranje škole za mjuzikl i kreativno izražavanje koji bi obuhvatio rad sa decom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Već duži niz godina, kako je naše umetničko stvaralaštvo raslo, sazrevalo i gradilo se, rasla je i naša težnja da ovom gradu i njegovoj deci pružimo mesto gde će se razvijati umetnički talenti iz oblasti dramske, vokalne i plesne umetnosti, a u formi mjuzikla. To ne podrazumeva isključivo izvođačke sposobnosti, već, može se reći, iznad svega, stvaralačke, koristeći se najjačim elementima dečje stvarnosti, a to su mašta i igra.

 

Produkcija i Marketing
«Čarolija» raspolaže sopstvenim muzičkim studiom koji zadovoljava potrebe audio produkcije u svim domenima, kao i studiom i potrebnom opremom za video montažu.

Izuzev stvaralaštva za decu, tim se u toku sedmogodišnjeg rada pod imenom Studio «Art of Marketing» dokazao i u domenu audio i video produkcije, grafičkog dizajna, advertisinga, marketing i PR menadžmenta sarađujući, u tom domenu, sa značajnim komitentima poput YUKOM-a, MK komerc-om, UNIVEREXPORT-om, Fabrikom «Andrijašević», «VODE VOJVODINE», «KOMPAS» i dr., mnogim radijskim kućama (AS radio, Radio 021, Signal radio i dr.). Tim je posebno razvio marketinšku veštinu kreiranja, građenja i održavanja imidža u javnosti, kao i popularizovanje novih brand-ova.

Scenario
Izuzev scenarija za pozorišne predstave, Kreativni studio «Čarolija» je stvorio mnoštvo namenskih igrokaza za potrebe Pedagoške akademije, Zmajevih dečjih igara, Centra za kulturnu animaciju Novi Sad, scenarija za radijske dečje emisije itd.

U maju mesecu 2008. godine, završen je i prvi scenario za igranu dečju seriju pod nazivom «Abraka, tandara, ćiribu bi!», kao i koncepcija dečje emisije pod nazivom «Da ili ne» u formi talk-showa, sa igranim elementima. Obe emisije su zabavno-edukativnog karaktera sa mnoštvom muzičkih numera. Scenariji su ponuđeni svim televizijskim kućama koje su u mogućnosti da iste produkcijski realizuju i koje poseduju nacionalne frekvencije, kao i u nekoliko nezavisnih producenstkih kuća. Pregovori su u toku.

Aktuelno
- u toku su pregovori sa televizijskim i nezavisnim producentskim kućama u vezi sa realizacijom nekoliko dečjih emisija, što podrazumeva i stvaranje scenarija za iste.
- s obzirom na to da «Čarolija» tradicionalno izlazi pred javnost sa jednom, ili više novih predstava svake godine, u toku je pisanje scenarija, muzike i tekstova songova za nove predstave, a tome slede snimanja i probe kako bi nove predstave zaživele u skladu sa tradicijom.
- snimanje novog muzičkog albuma za decu

Pri svemu tome, «Čarolija» svake nedelje nastupa u gradu ili nekom od gradova i manjih mesta Vojvodine i Srbije sa svojim predstavama i programima.

 

 

  Aleksandar Baloš-Gonzo

Rođen je 02.02. 1972.god. u Novom Sadu. Gonzo je glumac, pevač, scenarista, tekstopisac, producent, kompozitor i muzički aranžer Čarolije. Prve glumačke korake napravio je u Minijaturnom Pozorištu Palčić, u periodu 1989-1994.godine i za koji je snimio i prvi muzički album. 1994.god. postaje jedan od osnivača Kreativnog studija Čarolija. U periodu 2001- 2007. godine stekao je značajno iskustvo u oblasti marketinga u  agenciji Art of Marketing. Kao scenarista, producent i kompozitor audio podloga, spiker i pevač potpisuje veliki broj tv i radijskih reklama i džinglova. Osim toga komponovao je i aranžirao mnogo pesama za decu, za koje je višestruko nagrađivan.

   
   Nataša Vujović -Tomičić

Rođena je 08.11.1970. god. u Novom Sadu. Nataša je glumica, scenarista, tekstopisac, pevačica, producent i menadžer Čarolije, a zadužena je i za odnose sa javnošću. Prve glumačke korake i zapažene uloge napravila je u Minijaturnom Pozorištu Palčić, u kojem je radila u periodu 1989-1994.godine. 1994. god. postaje jedan od osnivača Kreativnog studija Čarolija. U periodu 2001- 2007. godine stekla je značajno iskustvo u oblasti marketing menadžmenta vodeći agenciju Art of Marketing  Radila je i kao spiker, producent i scenarista audio i video reklama, tako da njen vokal možete čuti u mnogim radijskim i tv reklamama i džinglovima.

   
   Nevena Baloš

Rođena 06.12.1971. god. u Novom Sadu. Nevena je glumica, pevačica, scenarista, tekstopisac, producent, a osim ovih delatnosti zadužena je za scenografiju i kostimografiju Čarolije. Prve glumačke korake i zapažene uloge napravila je u Minijaturnom Pozorištu Palčić, u periodu 1989-1994.god. 1994.god. postaje jedan od osnivača Kreativnog studija Čarolija. U periodu 2001. - 2007. stekla je značajno iskustvo u oblasti marketinga radeći kao spiker, pevač, crtač i scenarista u agenciji Art of Marketing. Njen glas krasi neke od najlepših tv i radijskih reklama koje se emituju na teritoriji Srbije. Od 2002. god.zaposlena je u OŠ “Sonja Marinković” kao učiteljica.

   
   Dušan Majkić

Rođen je 14.08.1980.god.u Beogradu (sticajem okolnosti), ali je 100% Novosađanin. U Novom Sadu završava osnovnu i srednju školu, a u istom gradu ostvaruje prve dodire sa glumom u amaterskoj trupi Milana Pletela-Plendže. 2001., upisuje Akademiju umetnosti u Banja Luci, odsek: dramski, smer: gluma, klasa prof. Vladimira Jevtovića. Zajedno sa kolegama s klase realizovao je uloge u ispitnim predstavama i vežbama (preko 15 likova), a ostvaruje i jedan profesionalan angažman u Narodnom Pozorištu Republike Srpske, kao i u filmu “Heroji za jedan dan”. Po povratku u Novi Sad. 2006.god., radi na nekoliko nezavisnih pozorišnih projekata, a sa Čarolijom nastupa od 2008.god.

   
   Nataša Petrović Đurendić

Rođena 23. 11. 1977. godine u Vrbasu. Od 1994. godine živi u Novom Sadu.
Posle završene Srednje medicinske škole upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu. U klasi glume i režije profesora Bore Draškovića od 1996–2000. godine stasava u diplomiranog glumca. Od tada, u saradnji sa novosadskim pozorišnim institucijama i nezavisnim pozorišnim trupama, svoj glumački izraz gradi i obogaćuje kroz dramu, komediju i mjuzikl.
Pedagoški rad započinje kao rukovodilac Dramskog studija u Srednjoškolskom domu Novi Sad i od 2002 – 2008. godine beleži nagrade na regionalnim i republičkim takmičenjima.
Sa Čarolijom sarađuje od 2008. godine.

   

Powered by PLANet w3 CMS ©2024 PLANet Systems Group.